Offline
Online
Viewers
I'm Live
Watch Now

Groetjes uit de rimboe

“The jungleroom”

Zondag 11 september 2016 was er een kattenshow in de Margriethal in Schiedam. Niet echt mijn ding, veels te druk en als ik daar dan toch rondloop zie ik enkel heel veel katten die toch ook liever thuis waren gebleven. Maar als je een raskat zoekt en dan wil je ook nog twee poesjes, dan wordt het een lastig verhaal. Om in aanmerking te komen voor zo’n raskat moet je dus eerst op de wachtlijst van een fokker zien te komen. Hoe doe je dat?

Door toch de stoute schoenen aan te trekken en naar de Margriethal te gaan. Zo gezegd, zo gedaan, op naar Schiedam.

Ik had al heel veel speurwerk op internet verricht, droomde van een huiskamer vol kattenpalen met mandjes aan de muren. Plaatjes kijken, youtube etc. Van alle raskatten sprak de Somali mij het meest aan en als je dan gaat zoeken op Google kom je als snel Suzan tegen. Zo ook op de kattenshow in september 2016. Ik had tijdens ons eerste gesprekje totaal nog niet door dat dit de schrijfster is van al die weblogs die zo verspreidt over internet te vinden zijn. Ze liet me kennis maken met Sher en Elfie en ik was op slag verliefd. Zo’n stel is precies wat ik zoek. Op naar huis en een email tikken, ik voelde dat ik op het juiste pad beland was en ging die naam van die fokker uit Haarlem nog eens goed uitpluizen op het internet. Via facebook hadden we dan ook snel contact.

Al snel kwam ik erachter dat ze zoveel op internet had geschreven dat je van de bomen het bos niet meer ziet. Mijn eerste gedachte waren direct dat hier een wordpress blog zou moeten komen waar alles bij elkaar zou staan. Om een leuke website te maken heb je inhoud nodig, ‘content’ noemen ze dat. Foto’s, tekst, filmpjes, etc. En content heeft ze duidelijk. Via Facebook probeerde ik aan Suzan duidelijk te maken dat ze een wordpress moest aanmaken, hopend dat ze dat zou doen. En dat deed ze. Maar een wordpress is nog geen weblog zoals ik bedoelde dus vroeg ik haar of ik mocht helpen. Ik was erg verbaasd dat ze meteen haar toestemming gaf en mij volledige admin toegang gaf tot haar splinternieuwe website. Ze gaf me ook de inloggegevens van haar “oude” site. Zo kon ik in de archieven al haar berichten terugvinden. Ook die de normale bezoeker niet meer kon zien, want na tien jaar verdwijnen die berichten. En dat is zo’n zonde.

Intussen was het december en kwamen de feestdagen in beeld. Op kerstavond ben ik er stiekem eens goed voor gaan zitten. Mijn vingers jeukte, want ik wilde haar zo graag op weg helpen. Ik was er vrij zeker van dat ze tijdens de feestdagen niet op haar wordpress zou kijken en dus niet zou zien dat ik de boel aan het omtoveren was. Stap 1 is het zoeken naar het juiste thema,… dan de eerste plugins om het geheel nog verder aan te kleden. En ziedaar de onherkenbare nieuwe silfescian.nl website. Alsof ik hulp van boven kreeg, alles ging bijna vanzelf,… als ik het nog een keer zou moeten doen lukt het waarschijnlijk niet meer. Althans niet zo makkelijk als het toen leek te gaan.

Nieuwjaarsdag was het allemaal klaar en wachte ik rustig af tot Suzan het door zou krijgen. Reuze-spannend natuurlijk, want ik had dit zonder te vragen gedaan en wist niet hou ze zou reageren. Gelukkig vond ze het prachtig. Ik bood haar mijn hulp toen aan om al de oude berichten hier terug te gaan plaatsen, een monnikenwerkje dat ze alleen nooit zou kunnen. Ik moet toch wachten op een nestje en aangezien ik twee poesjes wilde zou dat best nog even kunnen duren. In de tussentijd konden we elkaar beter leren kennen.

Het was reuze spannend maar in eind januari dit jaar werd het U-Nest geboren en daar zaten twee prachtige poesjes bij. Een tweede naam werd bedacht, Silfescian Unique Nickita. Haar roepnaam is Nicky,… en Tinka haar grote halfzus. Een koppel precies zoals Sher en Elfie toen ik in 2016 Suzan ontmoette in de margriethal. Er is intussen zoveel gebeurd. Een droom is uitgekomen.

Begin deze maand was de grote dag, ik had eindelijk mijn appartement cat-proof gemaakt. Grote kattenbakken die je moet zoeken als je niet weet waar ze staan, krabpalen van Rufi-drapaki, handgeknoopte junglebruggen aan het plafond, een cat-proof dakraam met precies de juiste krabpaal in een eigen speel- c.q. kraamkamer op de bovenste verdieping en natuurlijk een veilig afgezette buitenspeelplaats op het balkon. Een echte poezen-rimboe,… The jungleroom.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LIVE NOW! CLICK TO VIEW.
CURRENTLY OFFLINE

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten